Kedvencünk a zab. Hogy jól induljon a nap.

cereal-1474496_960_720

Még nem ismerkedtél meg az egészséges finomságokkal? Kezdjük a fitt ételek az egyik zamatos alappillérével, a zabbal:

Többen talán azt gondolják, hogy ami egészséges az nem finom, a zabnak sincs sok íze önmagában, pedig pl. egy reggeli zabkása micsoda finomság… Még a gyerekek is rajonganak érte.

Sok gyomor ódzkodik a túlfűszeres, csípős, zsíros ételek ellen, így sok-sok finomságról kell lemondani. Bizonyos ételek puffasztanak, és így borítékolható a rossz közérzet, amíg az emésztés folyamata le nem zajlik. De jó hír, hogy a zab rendszeres fogyasztása megoldás lehet ezekre a problémákra.

Miért hasznos a zab ezen kívül?

  1. Egy nap alatt elég sok stressz-hatás érhet bennünket ahhoz, hogy az, az idegrendszerünk nyugalmát felbolygassa. A zab segítség lehet az ilyen helyzetekben, ezért érdemes már reggel vele indítani a napot.
  2. A magas koleszterinszintre és az azzal járó szív, érrendszeri betegségekre is sokan a zabhoz fordulnak megoldásért.

Milyen hatóanyagokat tartalmaz?

  • Kalciumot, aminek a csontok nagyon örülnek
  • Az egészséges testi állapothoz hozzájáruló antioxidánsokat
  • Fehérjéket, amik vannak ugyanannyira hasznosak, mint az állati eredetűek.
  • Főként E és B vitamint
  • Vasat, amire a vérszegényeknek nagy szükségük van, de minden szervezetet szívesen fogadja az utánpótlást

Az a legnagyszerűbb, hogy ezeket az anyagokat nem kell összevadásznod mindenféle ételből, hanem magadhoz veheted úgy is, ha zabot eszel.

Mire jó a zab

Tipp: Ha zabkásával kezded a napod,

  1. a szervezeted energialöketet kap a sok-sok benne lévő rosttól, vitamintól, stb.
  2. eltelíti a gyomrod, nem fog korogni a gyomrod már munkába menet közben.

Erre kiválóan alkalmas az Encian instant zabkása, amit még főznöd sem kell! További infó róla itt >>

Most, hogy már megismerkedtél a zab extra jótékonyságával, szeretnéd tudni, hogyan csempészd bele az ételeidbe is, a reggeli zabkása után?

Főzhetünk bármit, (főzeléket, rántott szeleteket) nyugodtan mellécsaphatjuk a hozzávalók listájához. Nem kell aggódnunk, hogy átalakítják az étel szerkezetét, mert a szemek magukba szívják a felesleges nedvességet, és sűrűsítésre is remekül alkalmazhatóak. A zabbal készült koszt végül tehát kellően emésztés-barát és rozstartalomban gazdaggá válik.

Változatos zabfogyasztás

(borítókép: pixabay.com)